Choco Recepten

Chocodelicious kerstontbijt

Dit recept is bereid met CHOCOdelic Choco Fruit Goji en bedacht door Irene van Herwerden, oprichtster van Chocodelic.

Voor 2 personen


IngrediŽnten Acaibowl:
  • 4 zakjes bevroren Acai (ŗ 100 g)
  • 1Ĺ banaan
  •  Ĺ avocado
  • snufje zout (keltisch zeezout)
  • snufje vanillepoeder
  • 150 ml water

IngrediŽnten topping:

  • 2 el CHOCOdelic Choco Fruit Goji
  • Ĺ banaan
  • handje blauwe bessen
  • 1 el gedroogde gojibessen
  • handje blauwe bessen
  • 1 el kokosrasp

Bereiding:

Meng alle ingrediŽnten in een blender tot het een gladde massa is. Verdeel over twee kommen. Top de Acaibowl met kokosrasp, plakjes banaan, blauwe bessen, gojibessen en de CHOCOdelic Choco Fruit Goji.
De gojibessen worden lekker crunchy als ze in contact komen met de koude Acai.

Enjoy!


Raw Chocodelic Chia Chocolade Pudding


Dit recept is van Sanne van Rooij, van
Living The Green Life


IngrediŽnten:
  • 5 CHOCOdelic Extremalism Raw Choco Cacao beans
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 225ml plantaardige melk
  • 1 eetlepel rauwe cacao poeder
 
Bereiding:
Doe alle ingrediŽnten behalve het chiazaad in je blender en meng tot je chocolademelk hebt. Voeg hier vervolgens het chiazaad aan toe.
Zet de chiapudding minstens een uur in de koelkast zodat de chiazaadjes het vocht kunnen opnemen.

Versier met je favoriete noten, fruit en superfoods en geniet!


Raw Chocodelic Choco Hazelnut taart met Rawtella frosting


Dit recept is van Mariluz van The Nourishing Garden



Benodigdheden:
24 cm springvorm



IngrediŽnten bodem:

  • 1 cup CHOCOdelic Choco Hazelnuts
  • 2 eetlepels raw cacaopoeder
  • 1/2 cup ontpitte Medjool dadels
  • 1/2 cup geraspte kokos
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Een snufje Himalayazout


IngrediŽnten vulling:

  • 2 cups voorgeweekte cashewnoten (2-3 uur)
  • 3/4 cup hazelnootboter
  • 1/2 cup raw cacaopoeder
  • 3/4 cup extra virgin koudgeperste kokosnootolie
  • 1/2 cup kokosnectar
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje Himalayazout
  • 2-3 eetlepels water (indien nodig)


IngrediŽnten Rawtella (raw Nutella) frosting:

  • 1/2 cup + 2 eetlepels hazelnootboter
  • 4 eetlepels extra virgin koudgeperste kokosnootolie
  • 3 eetlepels raw cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokosnectar
  • 1/4 theelepel vanille extract
  • Een snufje Himalayazout


Bereiding bodem:
Meng alle ingrediŽnten in een food processor totdat een kruimelige textuur ontstaat. Druk de bodemmix in de bodem van een springvorm en zet het opzij.

Bereiding vulling:
Meng alle ingrediŽnten in een food precessor totdat een gladde massa ontstaat. Schep de vulling in de springvorm en verdeel de massa gelijkmatig. Laat het in de koelkast staan totdat het stevig is.

Bereiding Rawtella (raw Nutella) frosting:
Smeer de Rawtella frosting bovenop de taart en maak het af met stukjes CHOCOdelic Choco Hazelnuts. Gebruik eventueel hazelnoten om de rand mee te decoreren.


Enjoy!



Smoothie Bowl


Dit recept is van Vannessa Lee uit Singapore


IngrediŽnten:

  • Een handje bevroren zwarte bessen, blauwe bessen en frambozen
  • 1/2 tl maqui bessen poeder
  • 1 1/2 bevroren banaan
  • Een beetje amandelmelk



IngrediŽnten topping:

  • Rauwe granola
  • Verse bessen
  • Ombar goji berry chocolade



Bereiding:
Meng alle ingrediŽnten in een keukenmachine en doe het in een kom.
Top de smoothie met rauwe granola, verse bessen en Ombar goji berry chocolade & smullen maar!





Breakfast Smoothy

 

Dit recept is van Sophie van Sophieís Foodie Files uit BelgiŽ


Recept voor een smoothy van ongeveer 650-700 ml. Dit is 1 grote breakfast smoothy!




Benodigdheden:

(Vitamix) blender



IngrediŽnten:
  • 1 kop + 1/2 kop ongezoete amandelmelk (625 ml)
  • 1 grote rijpe banaan, gepeld & gebroken in 3 stukken
  • 1/4 kop CHOCOdelic Goji Berries (45 gr)


Bereiding:

Doe de ingrediŽnten in de Vitamix, in dezelfde volgorde als hierboven. Plaats de passende tamper op het deksel. Mix het op de snelste en hoogste stand voor ongeveer 15 tot 30 seconden, gebruik de tamper om de ingrediŽnten door de draaiende messen te drukken. Schenk het in een groot glas en geniet ervan! Eerst proef je de rauwe chocolade, dan de banaan en een fleugje amandel. Enjoy!




Chocolade Goji Snack


Dit recept is van Diana Store van Raw Superfoods.
Diana staat op zaterdag met haar superfoods en lekkere taartjes op de Noordermarkt in Amsterdam.



Benodigdheden:

  • Food processor
  • Vierkante schaal met platte bodem



IngrediŽnten:

  • 240 gram amandelen (met bruine schil)
  • 240 gram Medjoul dadels (pitten verwijderd)
  • 75 gram raw cacao poeder
  • 100 gram CHOCOdelic Choco Goji Berries
  • 2 eetlepels yacon siroop



Bereiding:

1. Maal de amandelen in een food processor met het ĎSí mes tot een mooi (maar niet te fijn) poeder.

2. Voeg het cacaopoeder toe in de food processor, zodat het gelijkmatig verdeeld wordt over het mengsel.

3. Voeg de CHOCOdelic Choco Goji Berries toe en blijf mengen totdat ze in kleine stukjes gemalen zijn.

4. Voeg vervolgens de ontpitte Medjoul dadels toe en blijf mengen tot je een plakkerige klont krijgt.

5. Als de mix een beetje droog lijkt, voeg een paar eetlepels yacon siroop toe tegen het einde van het mengen. Dit zal ervoor zorgen dat het mengsel goed aan elkaar kleeft.

6. Druk het mengsel plat in een vierkante schaal, die ongeveer 20 x 20 cm is. Het mengsel moet ca. 1 cm dik zijn.

7. Dek het mengsel af en plaats het in de koelkast voor 1-2 uur, zodat het steviger wordt.

8. Haal het uit de koelkast en snijd het in stukjes van 3 x 3 cm.


De de textuur van deze snack ligt tussen een chocolade fudge en een brownie en is een geweldig alternatief voor een conventionele snackreep!



RAW Raspberry Chocolate Cheesecake met Ombar snippers

Dit recept is van @tessie_pie op Instagram.




Vulling:

  • 230g cashews
  • 250ml water
  • 2 eetlepels gistschilfers
  • 40g rauwe cacao poeder
  • 150ml kokosnoot olie
  • 60g kokosnootbloesem siroop
  • Ombar reep naar keuze

 

 

Bodem:

  • 200g amandelen
  • 160g brazilliaanse nootjes
  • 1/2 eetlepel vanille extract
  • 150g dadels
  • 80ml kokosnoot olie


Bereiding:
 

1. Maak een bakvorm klaar met bakpapier/vershoudfolie.

2. Laat de cashews ca. 30 minuten weken in water terwijl je de bodem maakt.

3. Om de bodem te maken moet je de brazilliaanse nootjes en amandelen in een voedsel processor fijnmalen. Voeg de dadels, kokosnoot olie en vanille toe aan de gemixte nootjes en mix het opnieuw. Blijf het mixen tot er een plakkerige massa ontstaat die je makkelijk in een grote bal kan rollen.

4. Duw het bodem mengsel in de bakvorm en zorg dat de mix over de hele bodem verspreid is. En doe de bakvorm in de vriezer.

5. Om de vulling van de taart te maken moet je de geweekte cashews, met weekwater, in een blender doen. Voeg hierbij de rauwe cacao poeder, de gistschilfers, kokosnoot olie en de kokosbloesem siroop toe. Blend het mengsel tot een egale mix.

6. Haal de bodem uit de vriezer en doe de chocolade mix op de bodem in de bakvorm. Verdeel het mengsel egaal, zodat de cheesecake mooi opstijft.

7. Zet de cheesecake in de vriezer voor 4-6 uur of voor 8 uur in de koelkast.

8. Als de cheesecake hard is kun je hem serveren. Haal de cheesecake voorzichtig uit de bakvorm en decoreer de taart met bessen naar keuze. Snipper wat geraspte Ombar Mylk (of een reep naar keuze) over de cheesecake. De taart op de foto is ook nog gedecoreerd met cocos chips snippers.



CHOCOdelic choco amandelen in kokosyoghurt


Een lekker ontbijtje met CHOCOdelic Choco Almonds bedacht door Regina van Mucveg uit Duitsland. 


IngrediŽnten:

  • 150 gram (kokos)yoghurt                    
  • 4-5 theelepels muesli/cruesli
  • 1 kaki
  • CHOCOdelic Choco Almonds!                                         



Bereiding:

Snijd de kaki in kleine partjes. Doe de yoghurt in een kommetje. Leg de kaki er sierlijk omheen. Voeg de muesli/cruesli toe aan je onbijtje. En sprankel er tot slot nog wat CHOCOdelic Choco Almonds overheen.

Dit recept is heerlijk en te gebruiken als onbijt of lunch. Het recept is gemaakt door de Duitse blogger Mucveg. Mucveg blogt nog ve
el meer heerlijkheden met rawfood en onder andere CHOCOdelic producten! 

                     
                                                                                                              

Verras je moeder met een gezond ontbijt op moederdag: 
Fruitsalade met CHOCOdelic hazelnoten en cruesli


Dit recept is van 
Sylvia Ankum van Sunfood-kids, is lekker en gezond!

Recept voor 2 personen


IngrediŽnten
 fruitsalade:

  • 3 bananen
  • Bakje aardbeien
  • 2 handjes vol blauwe bessen


IngrediŽnten garnering:
  • CHOCOdelic hazelnoten (CHOCOdelic hazelnuts)
  • (Raw) Cruesli
  • Scheutje ahornsiroop
  • Geraspte cocos

Bereiding:

1. Snijd 2 bananen en de aardbeien in kleine partjes. 
Verdeel die over twee bordjes, samen met de bessen.
2. Snijd de laatste banaan in dikkere, gelijke blokjes en leg die om de fruitsalade heen, op de rand van de bordjes.
3. Leg op deze bananen de choco-hazelnoten. Druk ze er in zodat ze er niet direct afvallen. 
4. Leg in het midden van de fruitsalade een schep 
cruesli. Besprenkel eventueel met ahornsiroop en geraspte cocos.


Als alternatief kun je ook de CHOCOdelic hazelnoten kort pulsen in de keukenmachine en over het fruit/cruesli mengsel heen stooien.
Kinderen zijn er ook dol op (-;




Rauwe Choco Kokos Yoghurt 


Dit recept is van Rosemarie Beukers van Raw Foodie. Raw Foodie organiseert kookworkshops, exclusieve catering en coaching.

Benodigde machine: (Vitamix) blender
Dit recept is voor 8 personen


IngrediŽnten:
  • 4 cups Ďvleesí van verse kokosnoten (Je hebt hiervoor +/-  5 tot 7 jonge kokosnoten nodig. De hoeveelheid vlees binnenin variŽert nogal per kokosnoot)
  • Ĺ  cup kokos vocht van een verse kokosnoot
  • 1 cup ahorn siroop
  • 1 cup raw cacao poeder
  • 3 theelepels vanille extract
  • een snufje Himalaya zout
  • ĺ cup gesmolten kokosolie
  • Chocodelic Mulberries
  • Frambozen en blauwe bessen ter garnering

Bereiding:

  • Open de kokosnoten.
  • Schenk het kokosvocht door een vergiet in een kan.
  • Haal met een lepel het kokosvlees uit de jonge kokosnoten totdat je 4 cups hebt.
  • Doe eerst het kokosvlees en het kokosvocht (Niet te veel, tast af. Je kan altijd nog vocht toevoegen later) in een  blender en maal tot dit goed gemengd is.
  • Doe daarna alle overige ingrediŽnten in de blender en maal tot je een romige massa hebt.
  • Schenk dit in glaasjes of bakjes en zet koel weg om op te stijven.
  • Dien op met blauwe bessen, frambozen en Chocodelic Mulberries



Guacachoco 


Dit recept is van Irina Verwer. Irina geeft yogalessen, workshops & retreats en creŽert yogische recepten voor haar blog, boek en workshops. Irina schrijft een blog over voeding & gezondheid voor meer info 
klik hier


IngrediŽnten:

  • 6 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 advocado's
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 1/4 kop CHOCOdelic goji berries
  • 1/4 kop CHOCOdelic inca berries
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen komijn 
  • 1/4 theelepel gemalen koriander
  • verse oregano
  • verse munt
  • verse koriander
  • zout naar smaak


Bereiding:

Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe in een grote kom. Verwijder de pitjes uit de paprika en snijd de paprika in kleine stukjes. Verwijder de pit en schil van de avocadoís en snijd de avocadoís in kleine blokjes. Snijd ook de bleekselderij in kleine stukjes. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd Ďm in kleine stukjes. Voeg alle in stukjes gesneden ingrediŽnten aan de tomaten toe. 
Voeg nu de goji berries, inca berries, kaneel, komijn en koriander toe. Schep alles door elkaar. 
Voeg zout, munt, oregano en koriander naar smaak toe. 
 
 
 


Raw Chocolate cake


Dit recept is van Asmae Moussafir. Asmae werkt bij CHOCOdelic. 


IngrediŽnten bodem: 

        
Ĺ kop walnoten
         Ĺ kop pecannoten
         Ĺ kop rozijnen
         6 eetlepels cacao poeder
         2 theelepels pure vanille extract

IngrediŽnten garnering: 

         2 pakjes Ombar chocolade repen (smaak naar eigen keuze)
         1 bakje frambozen



Bereiding:

Meng de hazelnoten in een keukenmachine totdat ze zeer goed vermengd zijn. Voeg de rest van de ingredienten toe, totdat het mengsel goed doorgemengd is. Voeg het mengsel in een taartvorm of een vorm naar keuze en druk het deeg goed aan.

Smelt 2 pakjes Ombar chocolade in een bakje in kokend heet water, het water vooraf opwarmen (niet koken), op het moment dat je de chocolade gaat smelten. Wanneer de chocolade gesmolten is, kan je deze mooi gebruiken voor de garnering van de taart. De frambozen kunnen worden verdeeld op de taart en heerlijk smullen maar!



Choco-Shake


Dit recept is van Sylvia Ankum van Sunfood-coaching. Sunfood-coaching is een adviesbureau voor 
natuurlijke voeding en gezondheid. 
Recept voor 2 personen.


IngrediŽnten Choco-Shake:
                                       
         1 handje vol amandelen                                                     
         4 bananen
         4 Medjoul dadels of een handje vol rozijnen
         1/2 theelepel vanillepoeder
         1 handje vol chiazaad
         1 lepel rauwe cocosboter
         2 eetlepels rauwe cacaopoeder
         1 theelepel honing 
         1/2 liter zuiver water

optioneel: vleugje kaneelpoeder
optioneel: scheutje ahornsiroop


Benodigde keukenapparatuur:

         goede blender
         zeef of notenzak



Bereiding:

Laat de amandelen een nachtje inweken in water. Spoel ze goed af.
Zet het chiazaad in een klein laagje water in een glas apart.
Zet alle overige ingrediŽnten klaar. Doe de amandelen in de blender.
Voeg er ca. 4 ŗ 5 glazen water aan toe. Blend dit zoín 2 minuten tot het heel fijne melk wordt.
Giet de Ďmelkí door een zeef of notenzak in een kan. Knijp hierbij de notenzak goed leeg of duw met een lepeltje de melk door de zeef heen. Doe de bananen, dadels, vanillepoeder, cocosboter, cacaopoeder en honing in de blender. Voeg ook het geweekte chiazaad met water en al toe. Blend alles samen met de helft van de weggezette Ďmelkí tot het goed fijn is. Voeg daarna ook de andere helft van de melk erbij en blend het nogmaals. Om de drank glad en fijn te krijgen kun je het nog eens door een zeef halen. Voeg eventueel een scheutje ahornsiroop en een vleugje kaneelpoeder toe.

 


Gelaagde Chia-Kaviaar met Gojiberry saus 


Recept van Sandra de Vos van Lekker Raw
Lekker Raw organiseert kookworkshops, exclusief catering en coaching.  
Recept voor 6 personen.


IngrediŽnten Chia-Kaviaar:  
 

 
        1 cup cashewnoten, 1 a 2 uur geweekt
         1 cup water  
         4 eetlepel chia seeds  
         2 eetlepel + 1 theel. ahorn siroop 
         1/8 theelepel vanillepoeder
         mespuntje himalaya zout
 

Bereiding Chia-Kaviaar:

         Blend de cashewnoten en het water in de blender tot een romige massa. 
         Voeg de ahorn siroop, vanillepoeder en himalaya zout toe en mix het geheel             zodat het goed gemengd is.
         Voeg de chiaseeds toe en meng het rustig op de laagste stand van de blender.        

 IngrediŽnten Gojiberry saus: 

         1/4 cup gojiberries, 15 min geweekt
         1/4 + 1/8 cup geweekte cashewnoten (1 a 2 uur)  
         1 eetlepel ahorn siroop
         1/4 cup water
         1/8 vanillepoeder
         1/4 theelepel citroen sap
         Snufje zout 
         1/16 cup gesmolten kokosolie (au bain-marie*)


Bereiding Gojiberry saus:

∑      Voeg alle ingrediŽnten samen in een blender en blend het geheel totdat het een gladde saus is geworden. 
* Kokosolie au bain-marie smelten: doe de kokosolie in een schaaltje / pannetje en zet die in een pan
met heet water. Binnen no time is de kokosolie gesmolten. 


IngrediŽnten voor opdienen: 

         CHOCOdelic Gojiberries
         Verschillende soorten vers fruit, zoals: Bosbessen, frambozen, schijfjes banaan, passievrucht. 
         Takje munt 


Opdienen:

         Schep wat CHOCOdelic Goji Berries, bosbessen, schijfjes banaan en frambozen (of ander fruit) op de bodem van een glas. 
         Schep twee a drie theelepels chia-kaviaar bovenop het fruit.
         Schep een eetlepel goji berry saus over het chia-kaviaar.
         Verdeel nog wat CHOCOdelic Goji Berries, bosbessen, schijfjes banaan en frambozen bovenop de goji berry saus, sprenkel er wat             zaadjes van een passievrucht overheen en geef het geheel een finishing touch met een takje munt.


                                        


 Simpele rauwe chocolade saus

 

Recept van Tanya Alekseeva. Tanya rawfood expert uit Engelandzij geeft coachingen en trainingen geeft over raw-food. 

De website van Tanya is www.betterraw.com. 
Voor 1 persoon.   


IngrediŽnten voor de saus: 

         1/4 kop agave nectar

         30 gram cacao poeder 
         1/2 kop zuiver water (of voor een melkchocolade saus versie: 

       Notenmelk) 
         1/2 theelepel natuurlijke vanille-extract
         1/4 theelepel Himalaya zeezout
         BŽond bar  


Meng alle ingredienten in een blender tot een gladde massa. (Behalve de bŽond bar)


Bereiding: 

Verwarm de BŽond bar en de saus in een dehydrator of mix de saus in een 
blender totdat het licht opwarmt. Je krijgt uiteindelijk meer saus dan afgebeeld.
Dan serveer je de reep op een bedje van saus. Als er nog genoeg over is voeg je er notenmelk bij
en mix je het tot een lekkere smoothie ((-; Have fun & enjoy!
Op de website van Tanya vind je nog meer overheerlijke rawfood recepten.

 


Rauwe chocolademousse


Recept van Willemien van Egmond, organisator van Retreat Yourself.
Retreat Yourself organiseert Mindfullness en Yoga retreats.

Voor 4-5 personen.   


IngrediŽnten voor de mousse: 

         3 rijpe avocado's
         2 bananen
         4 eetlepels agave siroop 
         3 eetlepels rauwe cacao
         CHOCOdelic Hazelnuts 
         5 gr. granaatappelpitjes
         kokosrasp



Willemien:

Ik maak een rauwe chocolade mousse van avocado, banaan, rauwe cacao en agavesiroop. De verhoudingen zijn voor 4-5 personen: Alle ingrediŽnten bij elkaar, met een klein beetje water met elkaar mengen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als alles mooi gemengd is dan schep ik hier fijngehakte CHOCOdelic Hazelnuts erdoorheen, zodat er een lekkere knapperige bite aan zit. Dit alles laat ik 15-30 minuten in de koelkast opstijven en dan schep ik het in een klein Picardi-glaasje. Als topping strooi ik er wat fijne kokosrasp en granaatappelpitten overheen. Eventueel kun je er ook nog wat extra fijngehakte
extra pure chocolade of rauwe chocolade nibs overheen strooien. Heerlijk! :-)

 


Pome Mousse Taartje

Dit recept is van Kyra de Vreeze van www.kyraskitchen.com

Voor 1 persoon.   


IngrediŽnten voor de bodem:

         15 gr. CHOCOdelic Hazelnuts
         7 gr. kastanje-/ hazelnootmeel
         22 gr. kokosrasp
         11 gr. gedroogde cranberry's
         5 druppels vanille essence
         snufje zout

Taartvormpje van 9 cm.


Bereiding

De bodem:
Doe alles voor de bodem in een keukenmachine en maal dit tot je een stevige massa overhoud. Je kunt natuurlijk ook een staafmixer gebruiken. Als dit niet in 1 keer een stevige massa word, spatel dan tussendoor even de keukenmachine of staafmixer uit. Pak nu alle ingrediŽnten van de bodem uit de bak en druk dit stevig aan met je handen. Doe dit in het taartvormpje en druk dit stevig aan totdat de bodem over het hele vormpje is verdeeld. Doe het bodempje 10 minuten in de vriezer of een halfuur in de koelkast. Haal het taartje daarna voorzichtig uit het vormpje. Dit doe je door de zijkanten van het vormpje voorzichtig naar binnen te drukken. Draai daarna het taartje voorzichtig om en
tik nog even een paar keer op de onderkant van het taartvormpje.
Haal nu voorzichtig het taartje eruit.


Mousse: 
                                                                                                                                                                            
Gebruik voor de mousse weer je staafmixer of een blender. Doe de avocado, gedroogde cranberryís en de granaatappelsap bij elkaar in de blender. Meng dit tot een mousse. Doe deze mousse met een lepel in de bodem. Strooi hier overheen nog de granaatappelpitjes.  Garneer eventueel nog met verse munt. 

Eet smakelijk!

©Kyra de Vreeze, voor Elle Eten.


                             


Chocolade super drank 


Hoeveelheid naar keuze. 



IngrediŽnten:


         cashewnoten
         kokosschaafsel
         kokosboter met vruchtvlees
         water
         kokoswater
         Rauwe chocolade mix
         wei proteÔne



Bereiding:

Maal de cashewnoten fijn en maal er vervolgens de kokos, kokosboter en water doorheen. Door deze romige melk doe je vervolgens de chocolade mix, het kokoswater en de wei proteine.

©Rauw op je dak, 
http://rauwopjedak.nl/ 

 


CHOCOdelic Kindersmoothie


Voor 1 persoon.


IngrediŽnten:

         1 groot glas kokoswater
         1 banaan (of ander fruit)
         1 eetlepel rauwe cacao poeder


Bereiding:

Doe alle ingrediŽnten in en blender en mix het door elkaar.
Drink smakelijk! (stiekem ook lekker voor volwassenen)




Peer met warme Ombar!


Voor 2 personen.



IngrediŽnten:

         1 rijpe peer
         Ombar Probiotic
         1 eetlepel rauwe cacao poeder


Bereiding:

Halveer de kleine peer en verdeel het over twee bordje. Smelt (au bain-marie) een ombar probiotic dark 72% verdeel de gesmolten chocolade over de 2 stukken peer. Je kan het dan eten of nog 15 minuten in de koelkast zetten. 

Smakelijk eten!




Banaan met warme Ombar!


Voor 2 personen.


IngrediŽnten:

         2 Rijpe bananen 
         Ombar Probiotic Coconut


Bereiding:

Pel de 2 rijpe bananen en verdeel ze over twee bordjes.
Smelt (au bain-marie) een Ombar Probiotic Coconut.
Verdeel de gesmolten chocolade over de stukken banaan.
Je kan het dan eten of nog 15 minuten in de koelkast zetten!

 
 


So CHOCOdelic! 


Voor 2 personen.


IngrediŽnten:

         1 avocado
         2 bananen
         1 glas (kokos) water
         Incaberry, Gojiberry of Mullberry!


Bereiding:

Alles in de blender en blenderen tot mousse. Verdeel over 2 a 4 schaaltjes en voeg
Inca, Goji of Mulberry toe.




Chocosmoothie


Voor 2 personen.



IngrediŽnten:

         250 ml amandelmelk
         1 banaan
         1 eetlepel agave siroop of honing
         1 eetlepel rauwe cacaopoeder
         naar smaak een snufje kaneel


Bereiding:

Banaan schillen, samen met andere ingrediŽnten in de blender en smullen maar! 
De rauwe cacaopoeder in dit recept is anders dan gewone cacaopoeder uit de supermarkt. Het is voller van smaak en koud gemalen en niet geroosterd, waardoor de actieve bestanddelen (o.a. mineralen en antioxidanten) bewaard blijven. 
Voor meer informatie hierover kijk onder het kopje 
'beauty choco'.

 
 


Groene smoothie


Voor 2 personen.



IngrediŽnten:

         Ĺ pond spinazie
         1 sinaasappel
         3 vijgen
         2 bananen
         water


Bereiding:

Fruit schillen, alles in de blender of keukenmachine en klaar. Je kunt weinig of veel water toevoegen, al naar gelang je het wilt eten of drinken. 

Met dit recept kun je eindeloos variŽren met verschillende soorten fruit: Mango, aardbeien, appel, peer, kiwi, banaan, etc. 
In plaats van spinazie kun je ook andere bladgroenten nemen, zoals veldsla, romana sla, snijbiet of paksoi.